jump to navigation

Sfaturi utile pentru diabetici 15 noiembrie 2011

Posted by Popa Ion in diverse.
trackback

c. 1534-1536

CLick aici

E timpul sa incepem a ne face griji de propria sanatate, e  timpul sa ne gindim bine la ceea ce  facem la moment si sa imbunatim situatia. As dori sa le dau unele sfaturi celor care sufera de acest simptom, DIABETUL ZAHARAT. De ce sa va aduc eu la cunostinta cu aceste lucruri? , deoarece sufer si eu de acesta afectiune si caut la moment un antidot pentru a normaliza situatia.

Sunt diabetic de 5 ani, acusi voi avea 6, si tin sa va anunt ca nu imi este usor deloc, chiar daca,  inca sunt tinar. La tineri diabetul este putin mai simplu, cu trecerea anilor el se complica, asa ca, as dori sa va aduc la cunostinta cu niste sfaturi pe care cred, ca o sa le luati in consideratie voi diabeticilor si  sa facem ca viata sa ne fie mai frumoasa.

1. Unitatile de insulina punetile regulat … Deci, una din problemele pe care le avem noi tinerii este semnificatia diabetului si  rolul insulinei. In 2005 descoperisem prima data ca sunt infectat, adica pancreasul meu  nu produce insulina suficienta,  organismul nu-si poate utiliza eficient propria insulina produsa, atunci am fost lasat la risc si peste 2 ani am trecut la insulina, atunci timp de o luna de la masa mea de 55 kg am ajuns la 67. Uitati-va ce rol joaca insulina si ce efecte rapide produce.
2. Respectati orele de injectare a insulinei  … Este important acest indiciu, deoarece, are efectul dorit pentru binele nostru. Daca este indicat dimineata la ora 8 sa faci insulina, atunci respecta indicatia medicului si maninca nu indata dar dupa 10-15 minute, ca humulinul care il introduci sa-si faca efectul lui. Seara daca in instructaj este indicat ora 20:00, atunci respecta indicatiile medicului, deoarece o injectie facuta la orele 23:00,  nu isi face efectul si in timpul somnului ai putea intra in coma diabetica.
3.  Efectele negative … Ca la orice tinar sunt perioade cind uit si eu ca am nevoie de insulin, uit ca sunt diabetic si nu trebuie sa utilizez dulciuri. Aceste 2 fapte si inca exista mai multe influenteaza negativ asupra sanatatii si creste riscul. Atunci cind uit de existenta insulinei si am pe masa dulciuri si nu ma pot abtine, atunci se incep problemele: noaptea vizitez des wc, dimineata ma trezesc cu gura uscata de nu o pot misca, mirosuri urite din gura, etc. Acum am observat ca am slabiciuni si la picioare, dar asta nu e des intilnit. Cu toti stim ca diabetul ataca ochii, membrele inferioare, etc, atunci trebuie sa ne conducem dupa sfaturile mele, caci sunt scrise exemplele luate din propria experienta.

Asadar, dragii mei, trebuie sa luam in consideratie serios sfaturile medicilor, sa analizam in ce situatie ne aflam, si sa facem o imbunatatiala din ea, sa traim ca orice om sanatos si sa crestem copii sanatosi 😥

Urmatoarele sfaturi sunt utile in ingrijirea piciorului diabeticului: 
– cumpararea unei incaltaminti comode si atentie speciala la calapodul acesteia;
– ingrijire si igiena picioarelor trebuie sa devina o rutina, la fel ca si igiena orala;
– in cazul in care apar unele probleme la nivelul picioarelor, nu trebuie folosite remedii naturiste, nerecomandate de medic, pentru ca acestea pot inrautatii situatia;
– se recomanda un consult medical ori de cate ori se observa leziuni sau infectii la nivelul picioarelor.

Unele detalii despre viata mea diabetica le gasiti aici

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: