jump to navigation

Diferenta dintre oameni 3 august 2011

Posted by Popa Ion in diverse.
trackback

Suntem cu totii ratati-cel putin majoritatea din noi.

J.M.Barrie

Ce ii determina pe oamenii de succes sa fie mai buni decit altii? De ce unora dintre noi le merge bine totul ca pe roate, in timp ce altii se poticnesc la fiecare pas? Stiti bine la ce ma refer. Puteti sa spuneti ca este vorba de noroc, de binecuvintare sau de harul de a transforma in aur tot ce atingi, nu conteaza. Insa adevarul este ca unii oameni reusesc sa realizeze lucruri incredibile in ciuda dificultatilor cumplite care ies in cale. Compania lor ajunge in primele 5 la suta din punct de vedere al vanzarilor, chiar dupa ce s-au pierdut conturi principale. Gasesc modalitati ingenioase de a creste profiturile pentru departamentul lor tocmai cind planeaza amenintarea cu reduceri masive de buget. Obtin cu succes o diploma universitara desi pe tot parcursul studiilor nu au frecventat orele sau au crescut singuri doi copii. Descopera oportunitati extraordinare de afaceri, in timp ce colegii  lor nu intrezaresc nici una. Nu conteaza cu ce se ocupa acesti oameni. Oricine ar fi, ei reusesc sa puna lucrurile in miscare. Desigur, unora le place sa se considere deasupra mediei. Insa oamenii de success par a lasa ,,media” undeva in urma lor, atita de departe, incit rezultatele obisnuite devin amintiri.

Unde se afla originea realizarilor?
Ce face diferenta?De ce unii oameni realizeaza atit de multe?
Sa fie oare datorita:
*Mediului familial? Intr-adevar , ar trebui sa fie recunoscator daca ai avut sansa de a creste intr-o familie buna, insa acest aspect nu constituie un factor indicator al capacitatii de a avea realizari. Un numar destul de mare de oameni de success provin din familii dezorganizate.
*Bogatiei? In  nici un caz, cei mai mari oameni de success provin din familii cu venit mediu sau aflate chiar la limita saraciei. Bogatia nu reprezinta un factor indicator al capacitatii de a deveni om de succes , tot asa cum saracia nu presupune neaparat de a avea realizari mari.
*Oportunitatile?Ei bine, oportunitatile sunt ceva deosebit. Doi oamnei cu talente, resurse ,si aptitudini similare se afla in fata unei situatii, unul dintre ei intrezareste in ea o oportunitate extraordinara, in timp ce celalalt nu vede nimic. Oportunitatile se afla in ochii celui care stie sa priveasca in profunzime.
*Moralitatii? As dori tare mult ca acesta sa fie unul dintre factori, dar care din pacate nu este asa. Am cunoscut oameni cu o integritate morala desavirsita care nu au avut aproape nici o realizare toata viata. Tot asa, am intilnit si ticalosi care sunt mari producatori. Nu ati intilnit si voi?
*Lipsei obstacolelor? Pentru fiecare om de success care a evitat situatiile tragice, exista o Helen Keller care a trecut peste deficientele fizice severe sau un Victor Frankl care a supravietuit in fata unor orori cumplite. Deci nici acest element nu constituie raspunsul.

Nu, nici unul dintre aceste lucruri nu reprezinta raspunsul cheie. Personal, nu cunosc decit un singur factor care ii distinge pe oameni cu realizarile marete de cei care nu reusesc in viata: Diferenta dintre oamnenii mediocri si cei de succeso constituie gindirea si modul in care percep esecul si reactioneaza in fata acestuia. Nimic altceva nu are acelasi impact asupra oamenilor de a avea realizari si de a indeplini dorintele  mintii si inimii lor.

Am scris acest articol fiindca percep destul de bine realitatea si vad destul de bine cum creste numarul de sinucigasi, alcoolici, si a indicentei depresiilor nervoase constituie dovada vie a faptului ca majoritatea oamnenilor invata cum sa atinga succesul, cind de fapt ar trebui sa invete cum sa faca fata esecului. Esecul apare mult mai frecvent decit succesul, saracia este mai des intilnita decit bogatia, iar dezamagirea este mai fireasca decit entuziasmul.

Si din acest moment asumati-va un  angajament, ca trebuie sa ginditi pozitiv si invatati din greselile anterioare, si traiti in permanenta cu o atitudine pozitiva…

Comentarii»

1. andrii - 7 august 2011

super tare articol..direfenta e gindirea si putem sa mai spunem ca si modul in care rezolvam problemele

2. Ezoterie - 30 septembrie 2011

Este o carte care se gaseste in librarii, sau chiar film dupa aceasta carte intitulat The Secret sau Secretul in limba romana de Rhonda Byrne. Acest secret este legea atractiei si scurt functioneaza in felul urmator:
Orice gand sau sentiment produs de un om se amplifica si se reintoarce. Deci prin modul in care gandim sau simtim in acest moment atragem evenimentele in viitorul nostru. Daca suntem pozitivi si gandim pozitiv atunci viata noastra va fi una pozitiva plina de succes. Daca suntem negativisti si cautam greseli si probleme la tot drumul, viata noastra va fi una plina de experiente negative pentru ca universul incearca sa ne satisfaca placerea de a gasi greselile pe care le cautam.

3. laura negoita - 28 octombrie 2013

Nu e adevarat!…Nu e adevarat ca TUTUROR persoanelor care gandesc pozitiv,zambesc mereu si trec peste toate necazurile din viata lor li se reintorc sentimentele amplificate si nici ca viata lor va fi una pozitiva si de succes!!…Abureli dansante irelevante,Ezoterie!…Eu una sunt o persoana foarte pozitiva si uite ca probabil fac parte din cei mai ratati oameni.Nu am realizat nimic cu viata mea,nu am servici,casnicia e un dezastru total,nu mai am prieteni,nu mai am parinti.Dar exceptand zilele cand ma descarc plangand departe de ochii celor din jur,in rest zambesc si lumea ma crede fericita si ma invidiaza:))….Isuse!…Nu am sa inteleg probabil niciodata de ce un om serios,integru,cerebral si normal ca mine nu are nimic(nimic din ceea ce isi doreste)in viata.Si probabil ca nici nu imi voi gasi raspunsuri la multele intrebari existentiale care ma macina.Pacat!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: