jump to navigation

Moldova – lipsita de gindire 5 iulie 2011

Posted by Popa Ion in diverse.
trackback

 Buna! Demult nu am mai scris pe aici … . In acest articol iarasi revin la problema moldovenilor in ultimii 3-4 ani. Credca e cunoascut de toti cu ce probema ne confruntam la moment: POLITICA. 

Recent sau finisat alegerilor locale in  RM. Revenim la Municipiul Chisinau, locul unde au fost petrecute cele mai interesante (sa zicem asa) alegeri. Chirtoaca a iesit cistigator in al doilea tur, astfel in viitorii 4 ani el ne va conduce. A cistigat, imi pare bine si mie, caci si eu l-am votat, dar mie rusine in felul cum si-a creat electorala, incepind de pe 6 pina pe 18 iunie. Liberalii au impus studentii sa mearga sa voteze, ti-n sa va anunt ca si eu am fost victima acestei fapte facuta pe negindite de PL, studentii de la USM avind viza de resedinta in Chisinau, terminind pe data de 14 iunie examenele, au fost impusi de intentendi, decani, rectori sa mearga la votare. De aici, observam ca studentul, speriat de intendenta, trebuia sa mai stea 5 zile in camin pentru a merge sa-si puna votul.

Am fost martor si eu la convorbirea intre student si indententa in timpul cind el a adus-o la cunostinta ca pleaca acasa … .

-Buna ziua doamna X!

-Buna Alina, ce sa intimplat?

-Am venit sa va zic ca plec acasa, va rog sa imi semnati acordul!

-In nici un caz, eu o sa semnez atunci cind o sa vad votul in buletin, riscati sa nu aveti camin daca nu mergeti la votare, asta vine de la rector, nu de la mine 🙂

Cum spala electorala fundul studentilor

De cind am ajuns pentru prima data pe teritoriul caminelor USM de la Malina Mica, am observat ca la statia de microbuse erau niste gauri de nu mai era mult pina ajungeam la apa si tot atunci gindeam: oare cind are sa le acopere cineva!

Acolo, cind ploua, era imposibil de trecut, coborind din microbus trebuia sa inoti pina pe uscat, microbusele se transformau din albe in negre si înca multe alte caracteristici mai pot aduce în acest sens.

Dar cel mai important este ca cu citeva zile acolo au aparut, de nicaieri parca, o gramada de lucratori, cu ei si niste tractorase, tot acolo si ceva pietris. Adica cineva a dat ordin ca gropile celea sa fie astupate, nivelate si in genere reparate. Interesant cine este acel cineva?! Si de ce oare abia acum s-a decis sa se apuce de asta?! Unde a fost toti acesti ani de studii, cind studentii chemau pompierii ca sa-i scoata din acele gropi?! :D

Dar ca gropile au fost acoperite si nivelate ma bucur, de nu era electorala studentii inca mai inotau ani si ani…;)

La noi se face atita firfala, nu petru a indrepta tara catre o cale europeana, dar pentru a-si pune in buzunar  bani, multi, multi, multi.

Comentarii»

1. andrii - 7 august 2011

moldova nu ii fara gindire e jiudica pre tare…aistea de la putere nu iubesc concurenta la furat banii statului


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: