jump to navigation

japonia umilita 24 martie 2011

Posted by Popa Ion in diverse.
trackback

Un adevarat dezastru s-a petrecut cu citeva zile in urma in Japonia. Cutremurul cu magnitudinea 9 a stins din viata 6540 de oameni , dar asta nu e tot,  in jurul la 10000 de persoane sunt de negasit. Dupa acest cutremur,  peste citeva clipe,  a urma un tsunami cu valuri de 10 metri inaltime.  Multi vorbesc ca au auzit ca in 2012 va fi sfirsitul lumii, dar haideti oameni buni sa stam cu mintea la rece si sa gindim,  sfirsitul lumii da intr-adevar se poate produce intr-o secunda, dar se poate produce in ani, zile. Ceia ce sa intimplat in Japonia, e ceia despre ce am mentionat eu, asta e unul din pasii care ne indreapta sa credem ca sfirsitul unei omeniri se produce treptat. Mie mila de oamenii din Japonia, mie mila si de tara noastra, deoarece exista si tineri de ai nostri care au fost akolo si au suferit.

Tinerii moldoveni care au venit acasa au zis ca sau speriat mai tare de radiatie, decit de cutremur.

Povestea unor tineri sositi acasa dupa ce sa petrecut in Japonia:

………Natalia şi Petru, un cuplu de tineri moldoveni au supravieţuit cutremurului din Japonia. Cei doi spun însă că adevăratul calvar pe care l-au trăit, adică frica de radiaţie, a fost după cutremur. Oraşul în care locuia tânăra familie din Moldova este situat la 165 de kilometri

Mai bine de trei ani, fiica şi mama au comunicat şi s-au văzut doar pe Skype.
„Numai Dumnezeu ştie prin ce-am trecut în aceste zile. N-am dormit deloc. A fost un adevărat coşmar. Slavă Domnului că mi-am văzut copiii acasă. Slavă Domnului! Nu ştiu cum a fost acolo, dar ştiu că aici vom avea grijă de ei”, a menţionat Maria Marcu.

Natalia Cochin a locuit împreună cu soţul său, Petru Alexei, în Japonia, timp de cinci ani. Tânăra familie închiria o cameră într-un cămin studenţesc. Când a început cutremurul, ei au ieşit în stradă fără să-şi ia măcar o haină mai călduroasă.

„Automobilele din parcare se clatinau, mai să se tamponeze una cu alta. Şi era zgomot, pe care nu pot să vi-l redau”, a specificat Petru Alexei.

Tinerii spun că adevăratul coşmar a început după cutremur.

În cămin au fost deconectate apa şi gazul. Trei zile, Natalia şi Petru le-au petrecut în cantina studenţească împreună cu alţi colegi. Valurile de tsunami nu au afectat prefectura Ibiraki, unde locuiau cei doi tineri moldoveni, dar frica de radiaţie i-a determinat să părăsească cât mai curând Japonia.

„Atunci a început să ne fie frică foarte tare, deoarece cutremurul îl mai suportăm, dar de radiaţie nu poţi să te ascunzi şi nu poţi să fugi de ea. Am stat în casă, purtam măşti şi eram mereu îmbrăcaţi, când ieşeam afară, dar mai mult stăteam în casă. Şi am astupat toate sursele de ventilaţie”, a declarat Natalia Cochi, martor al cutremurului din statul nipon.

Natalia speră să se întoarcă în Japonia, ca să-şi ia diploma de studii. Ea a absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale a Universităţii din Tsukuba, una dintre cele mai importante din această ţară.”

Comentarii»

1. Iuliana - 24 martie 2011

Unii prezic ca in 2012 va fi sfirsitul lumii,unii considera ca toate aceste dezastre se produc din cauza necredintei oamenilor,altii spun ca suntem prea multi pe un Pamint asa mic si ne selecteaza,unii spun ca vine a doua lume,altii savantii spun ca ne apropiem de timpul in care trebuie sa aiba loc alinierea planetelor,unii ca va avea loc schimbul soarelui,ca deasupra noastra acum straluceste al 5-lea soare,dar deacum i-a expirat timpul si va intra in Pamint aparind al 6-lea…Si intradevar ce inseana toatea dezastrele acestea,este oare pentru ele un raspun exact???….

2. Rusu Mihai - 19 aprilie 2011

Ai vazut filmul 2012?
Cred ca filmul este facut pe toate aceste exemple………..dar nu trebuie sa lasam miinile in jos, noi oamenii am ajuns la asta si noi suntem in stare sa punem capat dezastrelor, trebuie numai vointa si respect fata de mama natura


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: